Rotary helpt Oekraïne

30 Maart 2022

Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in 2022 heeft onze club €2.000 gedoneerd aan de actie Rotary helpt Oekraïne. De zeven Nederlandse gouverneurs van Rotary hebben hiervoor samenwerking gezocht met districtgouverneurs in Polen en Hongarije die directe humanitaire en medische hulp aan de vluchtelingen kunnen bieden.

Dark Sky, donkerte van de Wadden

18 Maart 2022

In het najaar 2019 heeft Rotaryclub Het Eiland Schiermonnikoog een bijdrage toegezegd voor het project Duisternisduinen op Schiermonnikoog.  Het doel van dit project is om de beleving van duisternis in het Waddengebied te versterken. Het project maakt onderdeel uit van het programma Donkerte van de Wadden, dat het gehele Waddengebied beslaat.
 

Schier Zomerkamp

19 Oktober 2021

In 2021 heeft Rotary een bijdrage gegeven aan de organisatie van Schier Zomerkamp om twee eilander kinderen én twee kinderen van de vaste wal een onvergetelijke vakantie te geven.

Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

19 Oktober 2021

Onze Rotaryclub geeft in principe geen bijdragen aan structurele activiteiten. Een uitzondering daarop vormt het Kamermuziekfestival dat jaarlijks in de eerste week van oktober op het eiland gevierd wordt. Rotary ondersteunt met haar bijdrage de activiteiten die voor de eilander jeugd georganiseerd worden.

Water for Life

19 Juni 2021

Rotary International streeft naar schoon drinkwater en goede sanitatie wereldwijd in 2030. Om dit te bereiken wordt in Nederland samengewerkt met de TU Delft, Water for Life en Deltares.
Rotary zet zich in voor een project voor schoon water voor scholen in Tanzania en een internationaal scholarship. Onze club besloot in het voorjaar 2021 een donatie van €1.000 doneren aan een waterproject en de watercommissie te vragen hier een wijze bestemming voor te vinden.

Festival Jong Talent

2 April 2021

Het Festival Jong Talent werd 10 jaar geleden voor het eerst op Schiermonnikoog gehouden. De bijdrage aan dit festival bestaat uit de sponsoring van een van de jonge talenten.

Dorpsduel

19 Maart 2020

In februari 2020 beleefde het Schiermonnikoger Dorpsduel haar première. Dit eerste dorpsduel pakte grootser uit dan de organisatie had durven hopen. Vijftien teams met deelnemers van verschillende leeftijden gingen met elkaar de strijd aan. Rotary heeft een bijdrage gegeven voor de organisatie van het dorpsduel.

Kookeiland Yn de Mande

1 Oktober 2019

In de eilander basisschool Yn de Mande is een keuken met eetkamer gerealiseerd. Een plek waar de leerlingen kunnen leren om zelf een maaltijd te bereiden en waar jongeren en ouderen elkaar ontmoeten. Met de bijdrage van de Rotaryclub is de inrichting van de eetkamer mogelijk gemaakt. De bijdrage werd verdubbeld door de toekenning van de District Grant.

Schoolproject in Uganda

7 Juni 2019

In het voorjaar van 2019 sleepte Vera Harthoorn de Stimuleringsprijs van het Rotarydistrict in de wacht. Met de prijs, een geldbedrag van € 6.000, kon zij een schoollokaal in Kabira - Oeganda realiseren. Onze club droeg ook nog eens €1.000 bij, waarmee het lokaal volledig ingericht kon worden.

Oudere goede doelen

1 Juni 2019

Het allereerste project dat gesponsord werd door Rotaryclub Het Eiland Schiermonnikoog was de maaltijdvoorziening op Schiermonnikoog, met behulp van een elektrische auto van Citroën. Daarna volgden bijdragen aan o.a.