Drie shelterboxen gedoneerd

19 Februari 2023

 
Na de aardbevingen in Turkije en Syrië zijn weer zoveel mensen hun onderdak kwijt geraakt. Daarom besloot onze club drie Shelterboxen te doneren aan het ShelterBox-project.

 

De Stichting ShelterBox Nederland voorziet in nood-onderkomens aan families in rampgebieden.
De Rotaryclub van Schiermonnikoog kon drie shelterboxen doneren dankzij uw enthousiasme bij de Bingo en het Nieuwjaarsconcert. Hartelijk dank aan alle sponsors, deelnemers en donateurs die deze eindejaarsacties zo ruimhartig gesteund hebben.

Een shelterbox is een draagbare container die gevuld is met een 10-persoonstent, een kookset, kleurboeken voor kinderen, een ledlamp op zonne-energie waar ook een smartphone mee kan opgeladen worden en zo nodig ook dekens, een muskietennet en handgereedschap. Vaak wordt er ook een pakket "school-in-a-box" mee gestuurd waarmee een lokale onderwijzer de kinderen van enige scholing kan blijven voorzien.
De stichting zorgt voor de beschikbaarheid van deze shelterboxen maar ook voor een team verkenners en begeleiders die ter plaatse in kaart kunnen brengen waar wat nodig is en het transport van de shelterboxen regelen.

https://shelterbox.nl

 
 
 
https://www.shelterbox.nl/
 
 
 

< Terug